Nie przepadam za tradycyjnymi kanapkami, dlatego często
gdy mam ochotę na pieczywo, sięgam po ciekawsze rozwiązania niż „kanapka z
szynką i pomidorem”. Tym razem jeden z moich ulubionych sposobów na bruschettę.
Można ją dowolnie modyfikować, np. zamiast roszponki, dodać wyrazistszą rucolę.
Smacznie, zdrowo, kolorowo!
Składniki:
2 grube kromki zgrillowanego chleba
50 g łososia wędzonego
Pół avocado
Garść roszponki
Masło solone Lurpak
1/3 mango
2 łyżki słodkiego białego wina (np. Tokaj)
Przygotowanie:
Kromki
chleba grillujemy i jeszcze ciepłe smarujemy masłem solonym Lurpak. Na masło
kładziemy roszponkę a na nią naprzemiennie łososia i avocado. Mango ugniatamy
widelcem z białym winem i tak powstałym sosem polewamy bruschettę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz