wtorek, 2 kwietnia 2013

Bruschetta z łososiem i avocado z sosem mango


Nie przepadam za tradycyjnymi kanapkami, dlatego często gdy mam ochotę na pieczywo, sięgam po ciekawsze rozwiązania niż „kanapka z szynką i pomidorem”. Tym razem jeden z moich ulubionych sposobów na bruschettę. Można ją dowolnie modyfikować, np. zamiast roszponki, dodać wyrazistszą rucolę. Smacznie, zdrowo, kolorowo!

Składniki:
2 grube kromki zgrillowanego chleba
50 g łososia wędzonego
Pół avocado
Garść roszponki
Masło solone Lurpak
1/3 mango
2 łyżki słodkiego białego wina (np. Tokaj)

Przygotowanie:
Kromki chleba grillujemy i jeszcze ciepłe smarujemy masłem solonym Lurpak. Na masło kładziemy roszponkę a na nią naprzemiennie łososia i avocado. Mango ugniatamy widelcem z białym winem i tak powstałym sosem polewamy bruschettę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz