Łatwa, szybka, pyszna przystawka. Do tego bardzo ładnie
wygląda na stole.
Składniki:
Opakowanie cista francuskiego
3 kabanosy
3 łyżki marmolady cebulowej
1 jajko
Przyprawy: sól morska, pieprz czarny grubo mielony
Przygotowanie:
Kabanosy kroimy tak, by każdy kawałek miał około 5 cm.
Ciasto francuskie kroimy w prostokąty takiej wielkości, żeby łatwo można było
owinąć nim kabanosa i skleić brzegi. Kabanosy układamy na cieście, smarujemy
marmoladą i zaklejamy. Wierzch pasztecika nacinamy w 3-4 miejscach. Następnie
układamy je na blasze na papierze do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i
posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy około 15 minut, jednak należy je
kontrolować wcześniej, gdyż ciasto francuskie łatwo można przypalić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz