sobota, 28 lipca 2012

Paszteciki z kabanosem



Łatwa, szybka, pyszna przystawka. Do tego bardzo ładnie wygląda na stole.

Składniki:
Opakowanie cista francuskiego
3 kabanosy
3 łyżki marmolady cebulowej
1 jajko
Przyprawy: sól morska, pieprz czarny grubo mielony

Przygotowanie:
Kabanosy kroimy tak, by każdy kawałek miał około 5 cm. Ciasto francuskie kroimy w prostokąty takiej wielkości, żeby łatwo można było owinąć nim kabanosa i skleić brzegi. Kabanosy układamy na cieście, smarujemy marmoladą i zaklejamy. Wierzch pasztecika nacinamy w 3-4 miejscach. Następnie układamy je na blasze na papierze do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy solą i pieprzem. Pieczemy około 15 minut, jednak należy je kontrolować wcześniej, gdyż ciasto francuskie łatwo można przypalić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz