Tej potrawy nie
trzeba opisywać. Jej trzeba po prostu spróbować. Przygotowanie zajmuje 15 minut
a efekt jest rewelacyjny.
Składniki:
200 g
tagliatelle ugotowanych al dente
1 mała cukinia
10 pomidorków
cherry
2 łyżeczki
kaparów
3 łyżki oliwy z
oliwek
Sól, pieprz
kolorowy grubomielony
Kilka płatków
twardego sera do posypania.
Przygotowanie:
Cukinię kroimy w
cienkie paseczki (ja używam do tego obieraczki do jarzyn). Na oliwie z oliwek
podsmażamy paski cukinii, po 2 minutach dodajemy przekrojone na pół pomidorki
oraz opłukane zimną wodą kapary. Smażymy na małym ogniu przez kolejne 2 minuty
i dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem.
Po nałożeniu na talerz posypujemy płatkami twardego sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz