środa, 2 stycznia 2013

Tagliatelle z cukinią


Tej potrawy nie trzeba opisywać. Jej trzeba po prostu spróbować. Przygotowanie zajmuje 15 minut a efekt jest rewelacyjny.

Składniki:
200 g tagliatelle ugotowanych al dente
1 mała cukinia
10 pomidorków cherry
2 łyżeczki kaparów
3 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz kolorowy grubomielony
Kilka płatków twardego sera do posypania.

Przygotowanie:
Cukinię kroimy w cienkie paseczki (ja używam do tego obieraczki do jarzyn). Na oliwie z oliwek podsmażamy paski cukinii, po 2 minutach dodajemy przekrojone na pół pomidorki oraz opłukane zimną wodą kapary. Smażymy na małym ogniu przez kolejne 2 minuty i dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem. Po nałożeniu na talerz posypujemy płatkami twardego sera.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz