sobota, 11 sierpnia 2012

Deser Coco Bay



W jednym deserze połączone moje dwie miłości – czarna mocna kawa i kokos. Bardzo słodki krem kokosowy przełamany goryczą świeżo parzonej kawy. No i wygląda bardzo ładnie.

Składniki:
Szklanka cukru
Szklanka wiórków kokosowych
Szklanka mleka
50 g margaryny
Opakowanie kruchych ciasteczek
Filiżanka kawy

Przygotowanie:
Mleko, cukier, wiórki kokosowe i margarynę wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu 40 minut często mieszając. W międzyczasie parzymy kawę. Kiedy krem jest już gotowy do szklanek lub kieliszków wrzucamy nasączone kawą herbatniki i przykrywamy warstwą kremu. W zależności od wielkości szklanek możemy powtórzyć czynność kilka razy. Deser studzimy, posypujemy drobno mieloną kawą rozpuszczalną i wstawiamy na godzinę do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz